1.
SEKANA
|
MASOVE KULICKY
INGREDIENCE: 1 chilli papricku, 3 natove cibulky, 500 g mleteho veproveho masa, 250 g vinne klobasy, sul, 2 stredni cibule, spetku mleteho chilli olej na smazeni, 800 g kysaneho zeli, 2 bobkove listy, .....
2.
SEKANA
|
KULICKY Z MLETEHO MASA PO ORIENTALSKU
INGREDIENCE: 600 g hoveziho a skopoveho masa, 1 zemle, 4 strouzky cesneku, sul, 1 lzicka drceneho kminu a koriandru, koreni chilli, tuk na opeceni, 1 cibule, 1 lzice koreni kari, 1 kelimek zakysane sm .....
3.
ZAVAROVANI OVOCE
|
MELOUNOVE CATNI
INGREDIENCE: 2 cukrove melouny (asi po l kg), 200 g cukru, 1/8 l jemneho bileho vinneho octa, 1 lzicka kardamomovych seminek, 1 lzicka koriandrovych seminek, 1 lzicka mlete kurkumy, 1/2 lzicky mleteho .....
4.
RYBY LOSOS EXOTICKE
|
LOSOS S KORIANDROVOU OMACKOU
INGREDIENCE: 600 g file z lososa, 50 ml olivoveho oleje, sul, bily pepr. Omacka: 100 g cerstveho koriandru, 6 strouzku cesneku, 50 g piniovych jader, 80 g strouhaneho parmazanu, 100 ml olivoveho oleje .....
5.
GULAS RUZNY
|
HOUBOVY GULAS.
INGREDIENCE: 500 g lesnich hub ve smesi, 50 g sadla, 1 cibule, 2 lzicky ml. sl. papriky, spetka kminu, ml. pepr, sul, 1 strouzek cesneku, 1 lzicky ml. koriandru, 1 lzice hl. mouky.
POSTUP PRIPRAVY: .....
6.
ZELENINA
|
SMAZENE ZELENINOVE KULICKY.
INGREDIENCE: 250 g kvetaku nebo brokolice, 450 g brambor, sul, pepr, 6 snitek koriandru, 150 g celozrnne mouky, olej na smazeni.POSTUP PRIPRAVY: Ocisteny kvetak rozebereme na ruzicky. Brambory omyjeme .....
7.
DOBRA RADA KUCHYNE
|
DOPORUCENE SKLADBY PASTIKOVEHO KORENI.
I.Univerzalni pastikove koreni: 40g bileho pepre, 20g sladke mlete papriky, 20g zazvoru, 20g noveho koreni, 10g majoranky, 20g muskatoveho orisku, 10g muskatoveho kvetu. Koreni dvakrat az trikrat jemn .....
8.
HOVEZI ROSTENKY
|
ROSTENKY PO MEXICKU.
INGREDIENCE: 4 rostenky, drceny pepr, 2 strouzky cesneku, sul, 50g oleje, 1-2 cibule, 500g rajcat, pul lzicky mleteho koriandru, 500 g syrovych brambor, chilli papricky, olej na pekacek.POSTUP PRIPRAV .....
9.
KORENI
|
CHMELI – SUNELI.
Gruzinska smes koreni: vhodna do mletych mas, pri priprave mas ke grilovani, do salatu, omacek apod. Je to smes drcenych susenych bylin, pricemz jejich pomer i zastoupeni jednotlivych druhu se velice .....
10.
SPECIALITY DRUBEZ
|
OPILY SUP (Zopilote mojado) – Mexiko.
INGREDIENCE: 1,2 kg krutich nebo kurecich prsou, 2 citrony nebo limonky, 1 l svetleho 10° piva, 1 lzice tluceneho kminu, 1 lzicky mleteho pepre, olej, 3 cerstve chilli papricky, sul, cerstva nat koria .....
11.
MASO SKOPOVE JEHNECI
|
JEHNECI KEBABY.
INGREDIENCE: 3 cibule, 1 strouzek cesneku, 1 jehneci kyta (asi 1,5 kg vykostene a nakrajene na kousky).Marinada: 50 ml vinneho octa, 1 lzicka mleteho koriandru, 1 lzicka drceneho kminu, 1/2 lzicky chi .....
12.
SPECIALITY DRUBEZ
|
KURE TANDORI.
INGREDIENCE: 1,2 kg kurecich prsicek, kousek zazvoru, 4 strouzky cesneku, 500g prirodniho jogurtu, 5 lzic korenici pasty tandori, 2 lzicky soli, 500 ml mangoveho catni, 6 snitek koriandru.POSTUP PRIPR .....
13.
SPECIALITY ZELENINA
|
CINSKA SMES S HOUBAMI.
INGREDIENCE: 25 g cernych cinskych hub, 1 zelena paprika, po 100 g zampionu, rapikoveho celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 porky, 200 g cinskeho zeli, 180 g kukuricnych zrn (sterilovanych), 230 g bambusov .....
14. SPECIALITY SKOPOVE JEHNECI | SKOPOVY KOTLIK (Mkalli) – Alzir. INGREDIENCE: 3 Lzice oleje, 1 lzicky mleteho zazvoru, sul, spetka safranu, 2 strouzky cesneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopove plece, nat koriandru, voda, 2 citrony, 3 hrnku oliv. POSTUP PRIPRAV .....
15. BRAMBORY | BRAMBORY S VODNICI – Alzir. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 6 vodnic, 3 cibule, petrzelka, nat koriandru, 3 strouzky cesneku, 1 lzicky mlete palive papriky, olej, sul. POSTUP PRIPRAVY: Ve slupce uvarene, oloupane, na platky nakrajen .....
16. SPECIALITY HOVEZI TELECI | KOKOSOVE KARBANATKY – Mexiko. INGREDIENCE: 600 g mleteho liboveho predniho hoveziho masa, 2 lzice kukuricne mouky, 1 lzicka maizeny, 1 lzice mleka, 1 vejce, sul, 1 strouzek cesneku, 1 mala cibule, 1 lzicky drceneho kminu, 100 g st .....
17. SPECIALITY RUZNE | VENKOVSKY HRNEC (Frijoles refritos dela Charra) – Mexiko. INGREDIENCE: 3 hrnky fazoli, 6 hrnku vody, 2 cibule, 400 g veprovych kuzi, 2 strouzky cesneku, 250 g slaniny, 3 cerstve cile papricky, 250 g rajcat, sul, nat koriandru, 300 ml svetleho 10° piva. POST .....
18. SPECIALITY RUZNE | MAYSKY IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko INGREDIENCE: 500 g cernych fazoli, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrove veprove koleno, 1 kralici hrbet, 1 srnci krk; 2 krocani nebo 4 slepici stehna, 1 lzice kminu, 4 zrnka noveho koreni, 1 lzice dob .....
19. SPECIALITY VEPROVE | KOTLIK VONAVEHO VEPROVEHO – Mexiko. INGREDIENCE: 1 kg veprove plece, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 6 kulicek pepre, voda, sul, sadlo, 2 cibule, 3 strouzky cesneku, 750 g rajcat, 70 g mandli, 70 g rozinek, 4 hrebicky, 1 lzicky skorice, 1 .....
20. SPECIALITY VEPROVE | GARBANZO – Mexiko. INGREDIENCE: 2-3 hrnky zluteho hrachu , 3 l vody, 1 syrove veprove koleno, 1 uzene veprove koleno, 2 teleci nozicky, 2 cibule, 2 lzice sladke mlete papriky, sul, 200 g paprikove klobasy, 1 vetsi bramb .....
21. SPECIALITY DRUBEZ | KURECI KARI PO INDICKU. INGREDIENCE: 1 stredne velke kure, sul, 3 lzice oleje, 1 velka cibule, 2 str. cesneku, 1 lzicky mleteho koriandru, 1 lzicka mleteho zazvoru, 2 lzicky kari, 1 maly rajcatovy protlak. POSTUP PRIPRAVY: .....
22.
VEJCE
|
VEJCE S KARI OMACKOU.
INGREDIECE: 8vajec, 1 strouzek cesneku, 2 cibule, 30gcerstveho zazvoru, 2 lzice oleje, po 1 lzicce ml. koriandru a kminu, 3 lzice kari spetka chilli, 250g pasirovanych rajcat, 150 ml zeleninoveho vyva .....
23.
POLEVKA DRUBEZI
|
RAKOUSKA SLEPICI POLEVKA.
INGREDIENCE: 1 1 l vody, ctvrtka slepice, sul, trochu koriandru, 200 g kvetaku, 250 g varenych brambor, 50 g sterilovaneho zeleneho hrasku. Jiska: 60 g masla a 40 g hladke mouky.POSTUP PRIPRAVY: Ocist .....
24.
ZELENINA
|
ZELENINOVE ROLKY V ZELNEM LISTE
INGREDIENCE: 200g brambor, sul, 4 velke zelne listy, olej, 2 lzice smetany, 100g hribu, 50g oloupanych mandli, nasekana pazitka, nasekana petrzel, nasekane capari, 1 lzice rozemleteho koriandru, spetk .....
25.
KORENI
|
DOPORUCENE SKLADBY PASTIKOVEHO KORENI
I.Univerzalni pastikove koreni: 40g bileho pepre, 20g sladke mlete papriky, 20g zazvoru, 20g noveho koreni, 10g majoranky, 20g muskatoveho orisku, 10g muskatoveho kvetu. Koreni dvakrat az trikrat jemn .....
26.
DRUBEZ KURE
|
DRUBEZI MAO S JARNI ZELENINOU.
INGREDIENCE: 500g syroveho drubeziho masa, 800g brukve 300g mrkve, sul, cukr, 500 g malych brambor, pepr. trochu koriandru, 1 lzice oleje, 2 lzice masla nebo rostlinneho tuku.POSTUP PRIPRAVY: Brukev a .....
27.
SPECIALITY VEPROVE
|
VEPROVA(KURECI) FILATKA PO JAVANSKU.
INGREDIENCE: 600g veproveho masa bez kosti (nebo kurecich prsicek), 2-3 strouzky cesneku,spetku koriandru (neni nutne),1 lzicka soli,1-2 lzicky citronove stavy, 0,5 dl vody, 1 lzice sojove omacky, 1/2 .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA