1.  SEKANA | MASOVE KULICKY INGREDIENCE: 1 chilli papricku, 3 natove cibulky, 500 g mleteho veproveho masa, 250 g vinne klobasy, sul, 2 stredni cibule, spetku mleteho chilli olej na smazeni, 800 g kysaneho zeli, 2 bobkove listy, .....


2.  SEKANA | KULICKY Z MLETEHO MASA PO ORIENTALSKU INGREDIENCE: 600 g hoveziho a skopoveho masa, 1 zemle, 4 strouzky cesneku, sul, 1 lzicka drceneho kminu a koriandru, koreni chilli, tuk na opeceni, 1 cibule, 1 lzice koreni kari, 1 kelimek zakysane sm .....


3.  ZAVAROVANI OVOCE | MELOUNOVE CATNI INGREDIENCE: 2 cukrove melouny (asi po l kg), 200 g cukru, 1/8 l jemneho bileho vinneho octa, 1 lzicka kardamomovych seminek, 1 lzicka koriandrovych seminek, 1 lzicka mlete kurkumy, 1/2 lzicky mleteho .....


4.  RYBY LOSOS EXOTICKE | LOSOS S KORIANDROVOU OMACKOU INGREDIENCE: 600 g file z lososa, 50 ml olivoveho oleje, sul, bily pepr. Omacka: 100 g cerstveho koriandru, 6 strouzku cesneku, 50 g piniovych jader, 80 g strouhaneho parmazanu, 100 ml olivoveho oleje .....


5.  GULAS RUZNY | HOUBOVY GULAS. INGREDIENCE: 500 g lesnich hub ve smesi, 50 g sadla, 1 cibule, 2 lzicky ml. sl. papriky, spetka kminu, ml. pepr, sul, 1 strouzek cesneku, 1 lzicky ml. koriandru, 1 lzice hl. mouky. POSTUP PRIPRAVY: .....


6.  ZELENINA | SMAZENE ZELENINOVE KULICKY. INGREDIENCE: 250 g kvetaku nebo brokolice, 450 g brambor, sul, pepr, 6 snitek koriandru, 150 g celozrnne mouky, olej na smazeni.POSTUP PRIPRAVY: Ocisteny kvetak rozebereme na ruzicky. Brambory omyjeme .....


7.  DOBRA RADA KUCHYNE | DOPORUCENE SKLADBY PASTIKOVEHO KORENI. I.Univerzalni pastikove koreni: 40g bileho pepre, 20g sladke mlete papriky, 20g zazvoru, 20g noveho koreni, 10g majoranky, 20g muskatoveho orisku, 10g muskatoveho kvetu. Koreni dvakrat az trikrat jemn .....


8.  HOVEZI ROSTENKY | ROSTENKY PO MEXICKU. INGREDIENCE: 4 rostenky, drceny pepr, 2 strouzky cesneku, sul, 50g oleje, 1-2 cibule, 500g rajcat, pul lzicky mleteho koriandru, 500 g syrovych brambor, chilli papricky, olej na pekacek.POSTUP PRIPRAV .....


9.  KORENI | CHMELI – SUNELI. Gruzinska smes koreni: vhodna do mletych mas, pri priprave mas ke grilovani, do salatu, omacek apod. Je to smes drcenych susenych bylin, pricemz jejich pomer i zastoupeni jednotlivych druhu se velice .....


10.  SPECIALITY DRUBEZ | OPILY SUP (Zopilote mojado) – Mexiko. INGREDIENCE: 1,2 kg krutich nebo kurecich prsou, 2 citrony nebo limonky, 1 l svetleho 10° piva, 1 lzice tluceneho kminu, 1 lzicky mleteho pepre, olej, 3 cerstve chilli papricky, sul, cerstva nat koria .....


11.  MASO SKOPOVE JEHNECI | JEHNECI KEBABY. INGREDIENCE: 3 cibule, 1 strouzek cesneku, 1 jehneci kyta (asi 1,5 kg vykostene a nakrajene na kousky).Marinada: 50 ml vinneho octa, 1 lzicka mleteho koriandru, 1 lzicka drceneho kminu, 1/2 lzicky chi .....


12.  SPECIALITY DRUBEZ | KURE TANDORI. INGREDIENCE: 1,2 kg kurecich prsicek, kousek zazvoru, 4 strouzky cesneku, 500g prirodniho jogurtu, 5 lzic korenici pasty tandori, 2 lzicky soli, 500 ml mangoveho catni, 6 snitek koriandru.POSTUP PRIPR .....


13.  SPECIALITY ZELENINA | CINSKA SMES S HOUBAMI. INGREDIENCE: 25 g cernych cinskych hub, 1 zelena paprika, po 100 g zampionu, rapikoveho celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 porky, 200 g cinskeho zeli, 180 g kukuricnych zrn (sterilovanych), 230 g bambusov .....


14.  SPECIALITY SKOPOVE JEHNECI | SKOPOVY KOTLIK (Mkalli) – Alzir. INGREDIENCE: 3 Lzice oleje, 1 lzicky mleteho zazvoru, sul, spetka safranu, 2 strouzky cesneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopove plece, nat koriandru, voda, 2 citrony, 3 hrnku oliv. POSTUP PRIPRAV .....


15.  BRAMBORY | BRAMBORY S VODNICI – Alzir. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 6 vodnic, 3 cibule, petrzelka, nat koriandru, 3 strouzky cesneku, 1 lzicky mlete palive papriky, olej, sul. POSTUP PRIPRAVY: Ve slupce uvarene, oloupane, na platky nakrajen .....


16.  SPECIALITY HOVEZI TELECI | KOKOSOVE KARBANATKY – Mexiko. INGREDIENCE: 600 g mleteho liboveho predniho hoveziho masa, 2 lzice kukuricne mouky, 1 lzicka maizeny, 1 lzice mleka, 1 vejce, sul, 1 strouzek cesneku, 1 mala cibule, 1 lzicky drceneho kminu, 100 g st .....


17.  SPECIALITY RUZNE | VENKOVSKY HRNEC (Frijoles refritos dela Charra) – Mexiko. INGREDIENCE: 3 hrnky fazoli, 6 hrnku vody, 2 cibule, 400 g veprovych kuzi, 2 strouzky cesneku, 250 g slaniny, 3 cerstve cile papricky, 250 g rajcat, sul, nat koriandru, 300 ml svetleho 10° piva. POST .....


18.  SPECIALITY RUZNE | MAYSKY IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko INGREDIENCE: 500 g cernych fazoli, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrove veprove koleno, 1 kralici hrbet, 1 srnci krk; 2 krocani nebo 4 slepici stehna, 1 lzice kminu, 4 zrnka noveho koreni, 1 lzice dob .....


19.  SPECIALITY VEPROVE | KOTLIK VONAVEHO VEPROVEHO – Mexiko. INGREDIENCE: 1 kg veprove plece, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 6 kulicek pepre, voda, sul, sadlo, 2 cibule, 3 strouzky cesneku, 750 g rajcat, 70 g mandli, 70 g rozinek, 4 hrebicky, 1 lzicky skorice, 1 .....


20.  SPECIALITY VEPROVE | GARBANZO – Mexiko. INGREDIENCE: 2-3 hrnky zluteho hrachu , 3 l vody, 1 syrove veprove koleno, 1 uzene veprove koleno, 2 teleci nozicky, 2 cibule, 2 lzice sladke mlete papriky, sul, 200 g paprikove klobasy, 1 vetsi bramb .....


21.  SPECIALITY DRUBEZ | KURECI KARI PO INDICKU. INGREDIENCE: 1 stredne velke kure, sul, 3 lzice oleje, 1 velka cibule, 2 str. cesneku, 1 lzicky mleteho koriandru, 1 lzicka mleteho zazvoru, 2 lzicky kari, 1 maly rajcatovy protlak. POSTUP PRIPRAVY: .....


22.  VEJCE | VEJCE S KARI OMACKOU. INGREDIECE: 8vajec, 1 strouzek cesneku, 2 cibule, 30gcerstveho zazvoru, 2 lzice oleje, po 1 lzicce ml. koriandru a kminu, 3 lzice kari spetka chilli, 250g pasirovanych rajcat, 150 ml zeleninoveho vyva .....


23.  POLEVKA DRUBEZI | RAKOUSKA SLEPICI POLEVKA. INGREDIENCE: 1 1 l vody, ctvrtka slepice, sul, trochu koriandru, 200 g kvetaku, 250 g varenych brambor, 50 g sterilovaneho zeleneho hrasku. Jiska: 60 g masla a 40 g hladke mouky.POSTUP PRIPRAVY: Ocist .....


24.  ZELENINA | ZELENINOVE ROLKY V ZELNEM LISTE INGREDIENCE: 200g brambor, sul, 4 velke zelne listy, olej, 2 lzice smetany, 100g hribu, 50g oloupanych mandli, nasekana pazitka, nasekana petrzel, nasekane capari, 1 lzice rozemleteho koriandru, spetk .....


25.  KORENI | DOPORUCENE SKLADBY PASTIKOVEHO KORENI I.Univerzalni pastikove koreni: 40g bileho pepre, 20g sladke mlete papriky, 20g zazvoru, 20g noveho koreni, 10g majoranky, 20g muskatoveho orisku, 10g muskatoveho kvetu. Koreni dvakrat az trikrat jemn .....


26.  DRUBEZ KURE | DRUBEZI MAO S JARNI ZELENINOU. INGREDIENCE: 500g syroveho drubeziho masa, 800g brukve 300g mrkve, sul, cukr, 500 g malych brambor, pepr. trochu koriandru, 1 lzice oleje, 2 lzice masla nebo rostlinneho tuku.POSTUP PRIPRAVY: Brukev a .....


27.  SPECIALITY VEPROVE | VEPROVA(KURECI) FILATKA PO JAVANSKU. INGREDIENCE: 600g veproveho masa bez kosti (nebo kurecich prsicek), 2-3 strouzky cesneku,spetku koriandru (neni nutne),1 lzicka soli,1-2 lzicky citronove stavy, 0,5 dl vody, 1 lzice sojove omacky, 1/2 .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz