1.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PERNICKY (Od Zdenky)
INGREDIENCE: 800 g hl. mouky, 300 g mouc. cukru, 8 lzic tepleho medu, 4 cela vejce, 15 g jedle sody, 100 g mletych vlasskych orechu, 200 g masla, 2 lzice kakaa, 2 lzice pernikoveho koreni, trocha citr .....
2.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
PUNCOVE KULICKY
INGREDIENCE: 125 g tuku, 80 g mouckoveho cukru, 1 vanilkovy cukr, 1 lzice kakaa, 50 g vlasskych orechu, 50 g cokolady na vareni, 1 balicek piskotu, 100 ml rumu, 50 ml ovocne stavy nebo sirupu, strouha .....
3.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PRACNY (Od Eugenie z Malacek)
INGREDIENCE: 130 g hladke mouky, 150 g masla, 120 g mouc. cukru, 70 g strouhanych orechu, 1 vejce, 3 velke lzice kakaa, spetka drceneho hrebicku a skorice.
POSTUP PRIPRAVY: Na val si prosejeme mouk .....
4.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VOSI HNIZDA (Od Monci N)
INGREDIENCE: 160 g piskotu (rozvalet nebo rozmixovat), 150 g mouc. cukru, 90 g masla, 2 lzice kakaa, rum, 2 lzice mleka, cele piskoty na podlozeni.
Krem: 100 g masla, 80 g cukru, 1 zloutek,
POSTUP .....
5.
STARE RECEPY
|
BRAMBOROVY NAKYP (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: I. 150 g cukru se utre se 3 zloutky, prida 150 g strouhanych studenych brambor, lzicka kakaa, z 3 bilku snih se 60 g orechu. Pece se ½ hodiny, vychladly plni marmeladou, t .....
6.
MOUCNIKY TRENE
|
MERUNKOVY DORT
INGREDIENCE: 300 g masla, 250 g mouckoveho cukru, 450 g hladke mouky, l sacek prasku do peciva, 7 vajec, mleko, 3 lzice kakaa, 5 lzic cukru, tuk a mouka na plech, kompotovane merunky (pulky), cokolada .....
7.
MOUCNIKY TRENE
|
JABLECNY KOLAC S POLEVOU
INGREDIENCE: 3 cela vejce, 300 g cukru, 80 g tuku, 300 g polohrube mouky, l balicek prasku do peciva, tuk na vymazani a mouka na vysypani plechu, 300 g strouhanych jablk.
Poleva: 80 g tuku, 80 g cukr .....
8.
MOUCNIKY TRENE
|
JOGURTOVE REZY
INGREDIENCE: 350 g polohrube mouky, l lzicka prasku do peciva, 1 vejce, 2 lzice kakaa, 1,5 dl oleje, 2 bile jogurty, 250 g cukru, 1/2 lzicky skorice, tuk a hruba mouka na pekac, cokoladova poleva, kok .....
9.
MOUCNIKY TRENE
|
CINSKE REZY
INGREDIENCE: 30dkg mouky(HLADKA A POLOHRUBA), 24 dkg cukru, 10dkg tuku,2 vejce, lzice kakaa, 2 lzice rumu, hrnek mleka, 1 prasek do peciva, 1 balicek Parizsky kremPOSTUP PRIPRAVY: Uslehame vejce s cuk .....
10.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PERNICKY IV
INGREDIECE: 125dkg hl. mouky, 75dkg praskovy cukr, 6 vajec, 2 zloutky, 25dkg medu, 80g rozpusteneho tuku (Hera , maslo), 2 lzice kakaa, 2 lzicky jedle sody, ze 2 citronu kura, po jedne lzicce roztluce .....
11.
MOUCNIKY TRENE
|
ORECHOVE REZY
INGREDIENCE: 5 vajec, 150 g cukru, 150 g polohrube mouky, neplna lzicka prasku do peciva, 3 lzice oleje, 3 lzice horke vody, 3 lzice strouhanych orechu, spetka soli a lzicka citronove stavy, tuk
a s .....
12.
MOUCNIKY TRENE
|
MRAMOROVY VENEC
INGREDIENCE: 150g cokolady na vareni, 125g mandlovych susenek, 250g masla nebo rostlinneho tuku, spetku soli, 200g cukru, 1 sacek vanilkoveho cukru, 6 vajec, 450g polohrube mouky, 1 prasek do peciva, .....
13.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
KONAKOVE SPICKY (Od Evy z Havirova)
INGREDIENCE: 180 g mouckoveho cukru, 120 g masla, 200 g detskych piskotu, 2 lzice kakaa, 4 lzice rumu.
Krem: maslo, vajecny konak.
POSTUP PRIPRAVY: Piskoty rozdrtime, smichame s cukrem, maslem, ka .....
14.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
KAKAOVE ROHLICKY S ORECHY
INGREDIENCE: 250 g hladke mouky, 150 g mouckoveho cukru, 200 g masla, 100 g mletych orechu, 1 lzice kakaa, 1 lzicka mleka.
POSTUP PRIPRAVY: Vypracujeme testo, ktere nechame v lednici odpocinout na .....
15.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
PRACNY III
INGREDIENCE: 140 g tuku, 110 g cukru, 350 g hl. mouky, 1 cele vejce, 70 g mletych orisku, lzice kakaa, citr. kura, hrebicek, skorice.( Postupuje se jako obvykle).
.....
16.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VOSI HNIZDA IV
INGREDIENCE: 240 g det. piskotu (uvalet nebo rozdrtit v mixeru) , 220 g mouc. cukru, 130 g masla, 3 lzice kakaa, 4 lzice rumu, 6 lzic mleka, (piskoty nebo mala linecka kolecka na podlozeni ulu).
.....
17.
STARE RECEPY
|
MARCIPANKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: I. 560 g hladke mouky, 420 g cukru, rovna kavova lzicka jedle sody, hrst pokrajene cukrovane pomerancove nebo strouhane citronove kury, 100 g medu, skorice a mlety hrebicek, vse se za .....
18.
STARE RECEPY
|
KREHKE VANOCNI KOLACKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: I. 300 g hladke mouky, 160 g masla, 160 g cukru a 2 lzice rumu se vypracuje v testo. Tence se vyvali, vykrajuji kolecka a daji peci do mirne vyhrate trouby. Vychladle kolacky se po dv .....
19.
MOUCNIKY TRENE
|
TVAROHOVY KOLAC STROUHANY
INGREDIENCE: 400 g hladke mouky, 250 g masla nebo rostlinneho tuku Hera, 3 lzice kakaa, 4 lzice mleka, l vanilkovy cukr, 1/2 prasku do peciva, tuk a mouka na pekac napln: l kg mekkeho tvarohu,
4 vej .....
20.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
Medvedi tlapky (Od Erziky z Kosic)
INGREDEINCE: 6,5 dag hladka mouka, 4,5 dag masla, 3 dag cukru, 2,5 dag orechy, 1 zloutek, skorice, lzIcka kakaa, tuk na vymazani formicek.
POSTUP PRIRVY: Suroviny zpracujeme nechame testo pul hodiny .....
21.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VOSI ULY (Od Marty)
INGREDIENCE: 160 g mletych piskot, 150 g cukr moucka, 90 g masla Hera, 2 lzice kakaa, rum, 2 lzice mleka.
POSTUP PRIPRAVY: Zpracovat v testo a nechat odpocinout v lednici.
Krem: 1 bil .....
22.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
RUMOVE KOULE (od Jirinky)
INGREDIENCE: 200 g masla, 200 g mouc. cukru, 70 g kakaa, 400 g piskotu, 1/8 l rumu, rozinky, pomlete orechy, kandovane ovoce (nebo susene merunky a susene svestky nasekane najemno).
POSTUP PRIPRAVY: .....
23.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
SPICKY NEPECENE (od Jirinky)
INGREDIENCE: 250 g susenych pomletych svestek, 100 g pomletych orechu, 6 lzic rumu, 100 g pomerancove kury (kterou v hrnci s trochou vody a 4-5 lzicemi cukru povarime a pote pomeleme),
1 b .....
24.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
PERNICKY (od Jirinky)
INGREDIENCE: 560 g hl. mouky, 300 g mouc. cukru, 3 lzice medu, 50 g masla, 1 lzice kakaa, 1 lzice rumu, 1 vrchovata lzice jedle sody, 3 vejce, pernikove koreni.
POSTUP PRIPRAVY: Zadelame testo, a tva .....
25.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
OPILY FRANTISKAN (od Jirinky)
INGREDIENCE: 200 g masla, 250 g cukru, 6 zloutku, 2 lzice kakaa, 60 g hl. mouky, 60 g hrube mouky, ½ prasku do peciva, z 6 bilku snih.
POSTUP PRIPRAVY: Z masla, cukru a zloutku vysle .....
26.
MOUCNIKY DORTY
|
PANAMSKY DORT
INGREDIENCE: 7 zloutku, 3 tabulky cokolady nebo 40 g kakaa, 140 g neloupanych ustrouhanych mandli, 140 g cukru, 7 bilku, 50 g mandli na posypani.
Nadivka: 140 g masla, 140 g mouc. cukru, 2 cela vejce .....
27.
MOUCNIKY TRENE
|
KOLAC Z CERVENEHO VINA
INGREDIENCE: 250 g polohrube mouku, 100 g horke cokolady na vareni, 200 g masla, 175 g cukru,
l balicek vanilkoveho cukru, 4 vejce, 1/2 balicku prasku do peciva, 1/8 l sucheho cerveneho vina,
l lz .....
28.
STARE RECEPY
|
VELIKONOCNI COKOLADOVE DORTY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: I. Utre se dobre 180 g cukru s 8 zloutky, prida se pak 120 g strouhanych mandli,4 tlucene hrebicky, na spici noze skorice, trochu citronove kury, 4 tabulky strouhane cokolady a 3 .....
29.
MOUCNIKY TRENE
|
Rezy Himalaje (Od Jiriho Nohy)
INGREDIENCE: 2 vejce, 1 hrnicek krupicoveho cukru, 2 hrnicky hladke mouky, 1 balicek prasku do peciva, 2 lzice kakaa,1 hrnicek mleka. 1/2 hrnicku oleje, strouhanou citronovou kuru z 1 citro .....
30.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PLNENE ORECHY
POSTUP PRIPRAVY: Testo: 600 g hladke mouky, 660 g masla, 450 g mouckoveho cukru, 300 g jemne mletych orisku, 6 lzic kakaa, 6 lzic rumu-vse smichame v hladke testo.
Napln:450 g mletych orechu, tr .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA