1.
BRAMBORY
|
BRAMBORY S BRYNZOU (Slovensko)
INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1,2 kg varenych brambor, 400 g brynzy, 250ml mleka, 2 vetsi cibule, 4 vejce, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Zapekaci misku nebo pekac vymazeme slaninou a klademe stridave vrstvu na .....
2.
KNEDLIKY RUZNE
|
SPENATOVE HALUSKY
INGREDIENCE: 300 g spenatu, l cibule, 40 g tuku, 50 g brynzy, 300 g strouhaneho syra, l cele vejce,
l zloutek, 70 g krupice, sul, pepr, muskatovy orisek.
POSTUP PRIPRAVY: Rozmrazeny spenat podusime .....
3.
MOUCNIKY SLANE
|
BRYNZOVE PECIVO
INGREDIENCE: 200 g brynzy, 200 rostlinneho tuku, l zloutek, 200 g polohrube mouky, sul, bilek
na potreni, kmin, kari koreni, lnene seminko (koupime v prodejne pro zahradkare)
POSTUP PRIPRAVY: Brynz .....
4.
OD BABICKY
|
BRYNZOVE BRAMBORY
POSTUP PRIPRAVY: Nakrajime si na kolecka 600g oloupanych varenych brambor a rozlozime je po vymastenem pekaci. Do misky dame 200g brynzy s rozmichame ji s 1/8 1 mleka. Polovinou teto huste tekutiny po .....
5.
BRAMBORY
|
BRAMBOROVA KASE PO SLOVENSKU
INGREDIENCE: 500 g brambor, 100 g brynzy, sul, maslo, cibule, pazitka.
POSTUP PRIPRAVY: Brambory oloupeme a uvarime. Scezene rozmackame a rozmichame s brynzou a s kouskem masla s cibulkou, popripade .....
6.
BRAMBORY
|
SLOVENSKE BRAMBORY
INGREDIENCE: 750 g syrovych brambor, 125 g masla, 250 g brynzy, drceny kmin, sul, pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Oloupane a umyte brambory pokrajime na kolecka a uvarime v osolene vode. Brynzu nastrouhame a .....
7.
OD BABICKY
|
BRYNZOVE PALACINKY
POSTUP PRIPRAVY: V 1/2 1 mleka rozkloktame 4 zloutky a pridame 150 az 200g hladke mouky podle odhadu -, abychom meli testo jako na kapani. Prisolime a jemne vmichame tuhy snih ze zbylych bilku. Toto j .....
8.
OD BABICKY
|
POMAZANKA Z BRYNZY.
POSTUP PRIPRAVY: Brynza se nemusi jenom mazat na chleb. Da se upravit jako vyborna pomazanka k varenym bramboram: 100g masla rozetreme Se 1/4 kg brynzy, pridame sardelovou pastu, 2 lzicky horcice, tro .....
9.
BRAMBORY
|
BRMBOROVE RAZNICI.
INGREDIENCE: 1 kg mensich brambor, sul, olej, 200g slaniny nebo uzeneho bucku , 5 cibuli, kostka brynzy, alobal nebo pecici papir, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Syrove brambory dukladne omyjeme kartacke .....
10. KNEDLIKY RUZNE | BRYNZOVE KNEDLIKY. INGREDIENCE: 250 g brynzy, 100 g krupice, 150 g strouhanky, 1 vejce, 100 g slaniny, sul, l lzice skvarku. POSTUP PRIPRAVY: Brynzu rozmackame a zpracujeme s krupici, vejci a soli. Zahustime strouhanko .....
11.
POLEVKA RUZNA
|
BRYNZOVA POLEVKA I.
INGREDIENCE: 1 1 vody, 1 1 mleka nebo smetany, 200 g brambor, 100 g brynzy, 50 g cibule, sul, pazitka, 20 g sadla.POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory nakrajime na kostky a nechame 10 minut varit i s ci .....
12. MOUCNIKY SLANE | SRBSKA GIBANICA. INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 250 g brynzy, 2 vejce, olej na plech a na potreni testa. POSTUP PRIPRAVY: Brynzu rozmichame s vejci. Testo rozvalime na plat a potreme ho pripravenou b .....
13.
BRAMBORY
|
BACOVSKE BRAMBORY.
POSTUP PRIPRVY: Takze jak vari baca "sve" brambory? Osm vetsich brambor uvarime temer do mekka a oloupeme. Pricne na (vysku) rozpulime, vydlabeme a opatrne ze vsech stran opeceme na 2 lzicich oleje a .....
14. SPECIALITY ZELENINA | HARHULA (ze Slovenska). INGREDIENCE: 1 kg vetsich syrovych brambor, 1 cibule, 100 g hladke mouky, 2 vejce, sul, 2-4 strouzky cesneku, mlety pepr, majoranka, sadlo na pekacek, 150 g brynzy. POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory .....
15.
ZELENINA
|
PLNENY LILEK (Jugoslavie).
INGREDIENCE: 1 kg lilku, 200 g smetanoveho syra, 100 g brynzy, 120g masla, podle chuti sul.
POSTUP PRIPRAVY: Lilky oloupeme (bude asi 30 % odpadu), v puli napric prekrojime a povarime v osolene vode .....
16. SPECIALITY ZELENINA | PASTYRSKY DZUVEC. INGREDIENCE: 3 cibule, 3 lzice masla, 750 g papriky, 3 rajcata, 500 g mekkeho tvarohu nebo brynzy, petrzelka, 1 l kyseleho mleka, 5 vajec, 2 lzice mouky. POSTUP PRIPRAVY: Nakrajenou cibuli osmazime n .....
17. SPECIALITY ZELENINA | SPISSKE BRYNZOVE HALUSKY. INGREDIENCE: 2 kg brambor, 300 g hrube mouky, 150 g hladke mouky, 400 g brynzy, 200 g slaniny, 2 lzice sadla, sul. POSTUP PRIPRAVY: Oskrabane brambory oplachneme nastrouhame na jemnem struhadle, nech .....
18.
ZELENINA
|
TURECKE PAPRIKY.
POSTUP PRIPRAVY: Odkrojime vrsky, odstranime jadra, oplachneme a pripravime nadivku: do brynzy vmichame cela vejce - na 150g brynzy 3 vejce -, vzniklym kremem naplnime papriky, navrch dame stipec masl .....
19.
POLEVKA RUZNA
|
BRYNZOVA POLEVKA.
INGREDIENCE: 250g brynzy, 150g chleba, 30g cibule, kmin, paprika, polevka z hovezich kosti.POSTUP PRIPRAVY: Do polevkove misy nadrobime brynzu, pridame nakrajeny zitny chleb, nasekanou cibuli; mlety k .....
20.
POMAZANKY
|
POMAZANKA Z BRYNZY.
POSTUP PRIPRAVY: Brynza se nemusi jenom mazat na chleb. Da se upravit jako vyborna pomazanka k varenym bramboram: 100g masla rozetreme Se 1/4 kg brynzy, pridame sardelovou pastu, 2 lzicky horcice, tro .....
21.
BRAMBORY
|
BRYNZOVE BRAMBORY.
POSTUP PRIPRAVY: Nakrajime si na kolecka 600g oloupanych varenych brambor a rozlozime je po vymastenem pekaci. Do misky dame 200g brynzy s rozmichame ji s 1/8 1 mleka. Polovinou teto huste tekutiny po .....
22.
SYRY
|
BRYNZOVE PALACINKY
POSTUP PRIPRAVY: V 1/2 1 mleka rozkloktame 4 zloutky a pridame 150 az 200g hladke mouky podle odhadu -, abychom meli testo jako na kapani. Prisolime a jemne vmichame tuhy snih ze zbylych bilku. Toto j .....
23.
POMAZANKY
|
LIPTOVSKY SYR
INGREDIENCE: 1/4 kg brynzy, 1mensl cibule, kmin, cervena paprika, 1krabicka olejovych ocek, 60 g masla, 2 Lzice mleka.POSTUP: Do mixeru dame sardelova ocka a po castech pridavame mleko a brynzu. .....
24.
POMAZANKY
|
Michana syrova pomazanka
INGREDIENCE: 100 g syra eidam, 50 g masla, 100 g brynzy, lzicka sladke papriky, lzicka plnotucne horcice, sul.POSTUP PRIPRAVY: Tvrdy syr nastrouhame na jemnem struhadle. Utreme maslo a brynzu a primic .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA