1.  BRAMBORY | BRAMBORY S BRYNZOU (Slovensko) INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1,2 kg varenych brambor, 400 g brynzy, 250ml mleka, 2 vetsi cibule, 4 vejce, sul. POSTUP PRIPRAVY: Zapekaci misku nebo pekac vymazeme slaninou a klademe stridave vrstvu na .....


2.  KNEDLIKY RUZNE | SPENATOVE HALUSKY INGREDIENCE: 300 g spenatu, l cibule, 40 g tuku, 50 g brynzy, 300 g strouhaneho syra, l cele vejce, l zloutek, 70 g krupice, sul, pepr, muskatovy orisek. POSTUP PRIPRAVY: Rozmrazeny spenat podusime .....


3.  MOUCNIKY SLANE | BRYNZOVE PECIVO INGREDIENCE: 200 g brynzy, 200 rostlinneho tuku, l zloutek, 200 g polohrube mouky, sul, bilek na potreni, kmin, kari koreni, lnene seminko (koupime v prodejne pro zahradkare) POSTUP PRIPRAVY: Brynz .....


4.  OD BABICKY | BRYNZOVE BRAMBORY POSTUP PRIPRAVY: Nakrajime si na kolecka 600g oloupanych varenych brambor a rozlozime je po vymastenem pekaci. Do misky dame 200g brynzy s rozmichame ji s 1/8 1 mleka. Polovinou teto huste tekutiny po .....


5.  BRAMBORY | BRAMBOROVA KASE PO SLOVENSKU INGREDIENCE: 500 g brambor, 100 g brynzy, sul, maslo, cibule, pazitka. POSTUP PRIPRAVY: Brambory oloupeme a uvarime. Scezene rozmackame a rozmichame s brynzou a s kouskem masla s cibulkou, popripade .....


6.  BRAMBORY | SLOVENSKE BRAMBORY INGREDIENCE: 750 g syrovych brambor, 125 g masla, 250 g brynzy, drceny kmin, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Oloupane a umyte brambory pokrajime na kolecka a uvarime v osolene vode. Brynzu nastrouhame a .....


7.  OD BABICKY | BRYNZOVE PALACINKY POSTUP PRIPRAVY: V 1/2 1 mleka rozkloktame 4 zloutky a pridame 150 az 200g hladke mouky podle odhadu -, abychom meli testo jako na kapani. Prisolime a jemne vmichame tuhy snih ze zbylych bilku. Toto j .....


8.  OD BABICKY | POMAZANKA Z BRYNZY. POSTUP PRIPRAVY: Brynza se nemusi jenom mazat na chleb. Da se upravit jako vyborna pomazanka k varenym bramboram: 100g masla rozetreme Se 1/4 kg brynzy, pridame sardelovou pastu, 2 lzicky horcice, tro .....


9.  BRAMBORY | BRMBOROVE RAZNICI. INGREDIENCE: 1 kg mensich brambor, sul, olej, 200g slaniny nebo uzeneho bucku , 5 cibuli, kostka brynzy, alobal nebo pecici papir, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Syrove brambory dukladne omyjeme kartacke .....


10.  KNEDLIKY RUZNE | BRYNZOVE KNEDLIKY. INGREDIENCE: 250 g brynzy, 100 g krupice, 150 g strouhanky, 1 vejce, 100 g slaniny, sul, l lzice skvarku. POSTUP PRIPRAVY: Brynzu rozmackame a zpracujeme s krupici, vejci a soli. Zahustime strouhanko .....


11.  POLEVKA RUZNA | BRYNZOVA POLEVKA I. INGREDIENCE: 1 1 vody, 1 1 mleka nebo smetany, 200 g brambor, 100 g brynzy, 50 g cibule, sul, pazitka, 20 g sadla.POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory nakrajime na kostky a nechame 10 minut varit i s ci .....


12.  MOUCNIKY SLANE | SRBSKA GIBANICA. INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 250 g brynzy, 2 vejce, olej na plech a na potreni testa. POSTUP PRIPRAVY: Brynzu rozmichame s vejci. Testo rozvalime na plat a potreme ho pripravenou b .....


13.  BRAMBORY | BACOVSKE BRAMBORY. POSTUP PRIPRVY: Takze jak vari baca "sve" brambory? Osm vetsich brambor uvarime temer do mekka a oloupeme. Pricne na (vysku) rozpulime, vydlabeme a opatrne ze vsech stran opeceme na 2 lzicich oleje a .....


14.  SPECIALITY ZELENINA | HARHULA (ze Slovenska). INGREDIENCE: 1 kg vetsich syrovych brambor, 1 cibule, 100 g hladke mouky, 2 vejce, sul, 2-4 strouzky cesneku, mlety pepr, majoranka, sadlo na pekacek, 150 g brynzy. POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory .....


15.  ZELENINA | PLNENY LILEK (Jugoslavie). INGREDIENCE: 1 kg lilku, 200 g smetanoveho syra, 100 g brynzy, 120g masla, podle chuti sul. POSTUP PRIPRAVY: Lilky oloupeme (bude asi 30 % odpadu), v puli napric prekrojime a povarime v osolene vode .....


16.  SPECIALITY ZELENINA | PASTYRSKY DZUVEC. INGREDIENCE: 3 cibule, 3 lzice masla, 750 g papriky, 3 rajcata, 500 g mekkeho tvarohu nebo brynzy, petrzelka, 1 l kyseleho mleka, 5 vajec, 2 lzice mouky. POSTUP PRIPRAVY: Nakrajenou cibuli osmazime n .....


17.  SPECIALITY ZELENINA | SPISSKE BRYNZOVE HALUSKY. INGREDIENCE: 2 kg brambor, 300 g hrube mouky, 150 g hladke mouky, 400 g brynzy, 200 g slaniny, 2 lzice sadla, sul. POSTUP PRIPRAVY: Oskrabane brambory oplachneme nastrouhame na jemnem struhadle, nech .....


18.  ZELENINA | TURECKE PAPRIKY. POSTUP PRIPRAVY: Odkrojime vrsky, odstranime jadra, oplachneme a pripravime nadivku: do brynzy vmichame cela vejce - na 150g brynzy 3 vejce -, vzniklym kremem naplnime papriky, navrch dame stipec masl .....


19.  POLEVKA RUZNA | BRYNZOVA POLEVKA. INGREDIENCE: 250g brynzy, 150g chleba, 30g cibule, kmin, paprika, polevka z hovezich kosti.POSTUP PRIPRAVY: Do polevkove misy nadrobime brynzu, pridame nakrajeny zitny chleb, nasekanou cibuli; mlety k .....


20.  POMAZANKY | POMAZANKA Z BRYNZY. POSTUP PRIPRAVY: Brynza se nemusi jenom mazat na chleb. Da se upravit jako vyborna pomazanka k varenym bramboram: 100g masla rozetreme Se 1/4 kg brynzy, pridame sardelovou pastu, 2 lzicky horcice, tro .....


21.  BRAMBORY | BRYNZOVE BRAMBORY. POSTUP PRIPRAVY: Nakrajime si na kolecka 600g oloupanych varenych brambor a rozlozime je po vymastenem pekaci. Do misky dame 200g brynzy s rozmichame ji s 1/8 1 mleka. Polovinou teto huste tekutiny po .....


22.  SYRY | BRYNZOVE PALACINKY POSTUP PRIPRAVY: V 1/2 1 mleka rozkloktame 4 zloutky a pridame 150 az 200g hladke mouky podle odhadu -, abychom meli testo jako na kapani. Prisolime a jemne vmichame tuhy snih ze zbylych bilku. Toto j .....


23.  POMAZANKY | LIPTOVSKY SYR INGREDIENCE: 1/4 kg brynzy, 1mensl cibule, kmin, cervena paprika, 1krabicka olejovych ocek, 60 g masla, 2 Lzice mleka.POSTUP: Do mixeru dame sardelova ocka a po castech pridavame mleko a brynzu. .....


24.  POMAZANKY | Michana syrova pomazanka INGREDIENCE: 100 g syra eidam, 50 g masla, 100 g brynzy, lzicka sladke papriky, lzicka plnotucne horcice, sul.POSTUP PRIPRAVY: Tvrdy syr nastrouhame na jemnem struhadle. Utreme maslo a brynzu a primic .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz